lördag 31 december 2011

Gott slut!

Nu är snart 2011 slut.
Det har varit ett händelserikt år. Det allra bästa som hände under året var såklart när vår lille Simon kom till världen.

I kväll kommer några vänner till oss.
Vi brukar ha lite nyårsfirande här hemma och vi fortsätter med den traditionen i år med.

Ikväll blir det invigning av mina nya frostade ljuslyktor. Med lite socker på barnmatsburkar så blev det så här mysigt.


Vi har ett riktigt härligt väder i Skåne idag. Frost och solen tittar fram då och då. Hoppas att det håller i sig så att vi får se lite fyrverkeri i natt.
Om vi hinner så blir det en promenad innan gästerna kommer.

Gott Nytt År!

Prickig antilop

Häromdagen pysslade jag lite med Simons stol. Fick inspiration härifrån, men jag gjorde en lite enklare variant. Med lite dekorplast och en rund utstansare så blev stolen lite roligare.

måndag 26 december 2011

God fortsättning...

Nu är juligheterna över för den här gången.
Vi har haft en mysig julhelg tillsammans med familjen. Mycket mys, god mat och paketer.
Alla hade visst varit snälla för det delades ut en massa klappar.

Simon klarade av alla turer och middagar över all förväntan. Han var glad och pigg hela helgen och charmade alla. Julklapparna var spännande, speciellt kartongerna och snörena.
Det var som sagt många turer fram och tillbaka för att kunna fira jul med alla. Det var såklart trevligt, men det tog på krafterna.
Simon och jag tog igen oss idag och sov till kvart i elva i morse(!)

Nu har vi kassar och kartonger och uppackade klappar överallt i huset. Det får bli veckans projekt att få ordning på det.

fredag 23 december 2011

Lillejul

Nu är den här, den som vi har längtat efter. Julen!
Trots att det är grått och dimmigt utanför fönstret så kommer ändå julkänslorna krypande.
Simon har äntligen somnat efter en stunds bråkande med mamma, så nu ska jag passa på att packa lite.
Det blir många turer den här julen.
Ikväll ska vi till mina föräldrar och träffa mina kusiner med familj. Där blir det en runda med julklappsspelet. På julafton äter vi lunch hos Simons kusiner och får även träffa farfar och gammelmormor och morfar. Sen kör vi tillbaka till mina föräldrar på kvällen. På juldagen är det enligt tradition hälleflundra hos gammelmormor och morfar. Och sen på kvällen myser vi hos Simons moster. Puh... Men man vill ju träffa alla.

Hoppas alla får en härlig jul.

måndag 19 december 2011

Jobbsug

Tiden går så fort och vi har inte "hunnit" hälsa på på jobbet på jättelänge.
Idag tog vi tag i det och körde dit. Roligt att träffa alla fina barn igen (och de vuxna med såklart). De små hade blivit så stora. Jag blev allt lite sugen att jobba, men det får vänta 8 månader till.
Nästa år kommer det att ske stora förändringar på jobbet, som tyvärr inte kommer att bli till det bättre. Så jag är ändå glad över att det är 8 månader kvar tills jag ska tillbaka. Förändringarna gör att jag har lite att fundera på hur jag vill göra i framtiden.

För ett år sedan var det massor med snö för barnen att leka i.

Efter titten på jobbet körde Simon och jag och handlade de sista klapparna. Nu är vi färdiga och redo för julen (i alla fall med julklapparna). De ska bara bli inslagna också.

torsdag 15 december 2011

Makroner med julsmaker

 
Har fått lite dille på makroner. Det tar ganska mycket tid och kräver en del planering, men det är alltid lika spännande att se om de blir bra. Denna gången blev de tyvärr lite hårda och fick den där lilla toppen som man inte vill ha. Men man kan ju inte lyckas varje gång...
Så här i juletid blev det såklart smak av pepparkaka och saffran.


Annars så blev det en shoppingtur till Malmö idag. Nu är nog alla julklapparna inhandlade. Det kan ju i och för sig hända att man råkar springa över något litet till...
Det var en mysig dag. Inget regn, lagom med folk, mysigt med upplysta träd och massor med marschaller och en glad och nöjd Simon (och sambo tror jag) hela dagen.

tisdag 13 december 2011

Regnig Lucia

Utanför fönstret bara regnar och regnar det.
All julkänsla är som bortspolad...
Har försökt återuppliva lite idag genom att skriva julkort och slå in julklappar, men det har gått sådär. Hoppas att det slutar regna snart så att tomten hittar till oss.

Här hemma har jag i alla fall haft en söt liten lussegosse idag.

(ser ni de två små risgrynen!)

söndag 11 december 2011

Glöggprovning

Igår var vi på glöggprovning hos ett par vänner.
Jag tror att vi smakade sex olika glöggsorter. Det är minsann inte lätt att känna vad det är för smaker när man inte vet på förhand vad det är.

Vi provade:
årets glögg från Blossa
choklad och rom
Blossas vita glögg
lakrits
hemmagjord med apelsin och blåbär
Glühwein

Godast var nog årets glögg. Lakrits, som vi hade med oss, var faktiskt godare än förväntat.

lördag 10 december 2011

Rolig plastburk

Simon hälsar och tackar moster för presenten som han fick häromdagen.
Han fick ett litet gulligt Lambi-lamm som låg i en plastburk.


Lammet är jättegulligt, men plastburken är fantastisk tycker Simon.


Han sitter på golvet och leker med burken och varje gång den rullar iväg skrattar han så att han kiknar.  Det är tydligen världens roligaste lek. Vem behöver dyra leksaker när man har en plastburk (tomma toarullar, askar, pet-flaskor fungerar också...)

Så tack för den fina presenten!

Plastburk

onsdag 7 december 2011

Tulipaner

Kunde inte låta bli att handla två buketter tulpaner när jag och Simon var i Lund häromdagen.

Julmarknaden i helgen var förresten mysig som vanligt. Bilder därifrån kan ni se hos min syster på Vita villan på höjden.

tisdag 6 december 2011

Efter stormen...

Simons bebiskompisar och deras mammor var här och fikade idag. Trevligt som alltid.
Det är så roligt att se hur bebisarna växer och utvecklas. När vi träffades första gången satt de mest i våra knän eller låg och tittade utan att kunna vända sig. Nu, ett par månader senare, är det full rulle när vi träffas. De förflyttar sig (dock bara en som kryper ordentligt än, men det ändras nog snart), pratar och tjuter och intresserar sig för varandra (och för varandras saker...).

Simon är lite tillbakadragen när det är mycket liv och mycket folk. Så när kompisarna hade gått passade han på att leka lite med sina leksaker innan han slocknade.

söndag 4 december 2011

2:a advent

"Mörkret tätnar i advent
och vårt andra ljus blir tänt..."


Idag ska vi till Landskrona. Vi ska gå på en mysig julmarknad precis där mina föräldrar bor. Så idag blir det mormor-, morfar- & mostermys för Simon. Och så brukar en hel bunt andra släktingar besöka marknaden och titta in hos mina föräldrar och dricka lite glögg. Mysigt.

Hoppas ni får en mysig 2:a advent.

lördag 3 december 2011

Biskvier

I går kväll blev det ännu mer bakande. Biskvier. Eller bakandet var redan gjort, det var bara chokladen som skulle på. Inte så "bara" dock. Det var ganska kladdigt och kletigt och med choklad överallt. Några blev i alla fall ganska fina (de andra visar jag inte...)

Idag är det gråmulet som vanligt här hemma. Trist. Det får bli en innedag med ett rejält städartag. Om vi är riktigt duktiga blir det nog en fika med biskvier i eftermiddag.

fredag 2 december 2011

Ännu mer bullbak

Det blev ännu en sats saffransbullar med mandelmassa igår. Vi struntar i lussekatter i år och kör på dessa istället. Riktigt goda är de, även om första satsen blev liiite bättre.

Idag skulle jag och Simon åkt och badat med bebiskompisarna. Men Simons mage har varit lite opålitlig ett tag plus att han är förkyld, så vi fick tyvärr skippa det. Trist, men vi har det mysigt hemma med.